Lajme Shqip Wednesday, 21 November 2012 17:48

Prekaz – Aktivitetet për nder të shënimit të 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë, tashmë kanë filluar. Mirëpo një aktivitet i radhës dhe mjaft atraktiv, është edhe udhëtimi i një grup kalorësish, të cilët me veshje kombëtare nisën udhëtimin për në vendin historik, Vlorën e Ismail Qemajlit, nga Kulla e Jasharajve në Prekaz. Ky udhëtim parashihet të zgjatë tetë ditë, ku kalorësit do të rrugëtojnë nëpër shtigjet të cilat i kanë kaluar Isa Boletini me delegatët nga Kosova, para 100 vitesh, me destinacionin e fundit Vlorën më 28 Nëntor.

Grupi do të ketë disa ndalesa nëpër disa nga vendet historike të trojeve shqiptare dhe do ta shpalos kohë pas kohe edhe flamurin kombëtar gjigant me 3050.95 m. gjatësi. Njëri nga kalorësit është edhe përfaqësuesi i HIB Petrol – Hotel Emerald. Ky udhëtim ishte ide e Enver Raqës, Hysni Sadikajt, Artan Mjekiqit, Jeton Gashit, Agron Ivanit dhe Fatmira Gjonin, e në bashkëpunim me Shoqatën e Turizmit Alternativ të Kosovës dhe të disa sponzorëve. Me rastin e këtij manifestimi, HIB Petrol Corporata, se bashku me njësinë e saj Emerald Hotelin, ka sponzoruar shpenzimet e udhëtimit të kalorësve si dhe blerjen e batanijeve për kuaj. Në këtë event, janë ftuar edhe 50 fëmije nga SOS Kinderdorf, të cilët janë sjell në Prekaz me ndihmën e autobusit të hotelit Emerald.