Lajme Shqip Friday, 30 November 2012 17:32

Tiranë – Në shtëpinë e Ndue Bajraktarit ruhet me fanatizëm një flamur 170-vjeçar. Bajraktari është pasardhes i një prej bajraktareve të Mirditës.

Shtepia eshte kthyer ne nje muze te vertete ku jane ekspozuar objekte dhe fotot e anetareve te kesaj familje qe ne dy shekuj kane dhene jeten ne luftrat kunder pushtimit turk, kunder ushtrise se Haxhi Qamilit, kunder serbeve e malazezeve e me pas kunder italianeve e gjermaneve. Ne keto stenda jane edhe te vraret ne kohen e komunizmit. Ky flamur perfaqesoi barjaktaret e Mirdites ne lidhjen e Prizrenit.

Flamuri me shenja plumbash dhe gjak eshte ruajtur me fanatizem per 50 vjet nga familja Bajraktari. Te internuar ne Tepelene ata e kane mbajtur te fshehur flamurin brenda nje jorgani, ndersa sot eshte i ekspozuar me kujdes ne kete stende. Flamuri ka nje histori te gjate qe shkon pertej Lidhjes se Prizrenit.

Mbrojtesi i ketij flamuri thote se i jane ofruar edhe para per ta shitur por nuk ka pranuar. Ai thote se do ta fale flamurin vetem nese vleresohen siç duhet te gjithe ata qe ne dy shekuj u vrane per te mbrojtur kete flamur.(T.Ch)