Lajme Shqip Saturday, 01 December 2012 10:15

TIRANE– Nënë Tereza është përkujtuar në Katedralen më të famshme në Londër, atë “Westminster”, nëpërmjet një meshe të posaçme.

Ceremonia “In memoriam”, e organizuar nga Fondacioni Kulturor “Nënë Tereza” dhe presidentja e tij, zonja Liri Berisha, kishte si qëllim transmetimin dhe promovimin e vlerave të Nënë Terezës.

I pranishëm në ceremoni ishte edhe Lordi Watson i Richmondit, i cili u shpreh se Nënë Tereza duhet vlerësuar më së shumti për vlerat njerëzore.

“Nënë Tereza, e cila e ktheu ne profesion dashurinë, ishte Shenjëtorja e kohërave moderne. Ajo lindi dhe u rrit në një familje shqiptare në Ballkanin e trazuar të fillimit të shek. XIX. Nënë Tereza i përket kulturës, traditave e virtyteve shqiptare, ajo u rrit e u edukua nga familja e saj me mikpritjen ndaj miqve, me kulturën e ndihmës për ata që kanë nevojë, me ndjenjën e sakrificës për njerëzit”, tha Liri Berisha, presidente e fondacionit kulturor “Nënë Tereza”.

“Nënë Tereza i shërbeu botës duke parë tek çdo qenie njerëzore fytyrpn e Zotit, pa marrë parasysh sa të varfër, të sëmurë apo të lënduar ishin. Ajo kishte gjak shqiptar dhe i ka sherbyer atij vendi jo duke punuar për të, por duke na mundesuar neve ta shohim njerëzimin në një mënyrë tjetër”, tha Lordi Watson i Richmondit.

Fondacioni kulturor “Nënë Tereza” u ka shpërndarë të pranishmëve në “Westminster Abbey” nga një album fotografik “Nënë Tereza”. Vajza me emrin “Gonxhe”, ku nëpërmjet objekteve etnografike dhe fotografive të kohës, dëshmohet pasuria kulturore e origjinës së saj. (LajmeShqip.com)