Lajme Shqip Thursday, 18 October 2012 08:42

TIRANE – Ish-kryeministri Fatos Nano ka marrë sot urdhrin ‘Honoris Causa’, në ceremoni në universitetin Europian Të Tiranës, UET. Nano e ka cilësuar këtë urdhër, si dhurënatën më të bukur që i është bërë për ditëlindjen e 60-të.

“E vlerësoj ceremoninë e sotme jo vetëm në planin akademik dhe njerëzor, jam shumë i impresionuar që kjo ndodh, është dhurata më e bukur për 60-vjetorin tim. Më lejoni të ndaj me ju vlerësimin që kjo është një nga mënyrat më të denja për partneritetin dhe bashkëpunimin mes politikës dhe botës akademike, sepse është e mbështetur në procedura standarte të qytetarimit të kohës, bëhet në sytë e publikut. Megjithëse nuk mund të mos jem i ndjeshëm ndaj mjaft procedurave të tjera që nuk jam kurdoherë transparente, që cojnë në lindjen e institucioneve të tilla, dua të vlerësoj se kjo po plotëson një vakum të rëndësishëm”, tha Nano.

Ai deklaroi se në këtë formë zhvillohet më tej edhe partneriteti mes politikës e botës akademike. (LajmeShqip.com)