Lajme Shqip Thursday, 22 November 2012 15:05

TIRANE- Eshte hapur me nje ceremoni te vecante ekspozita ne Muzeun Kombetar, pjese e te ciles ne kuader te festimeve per 100 vjetorin e Pavaresise, do te jene edhe shpata e perkrenarja e Skenderbeut, mberritu vetem pak dite me pare ne vendin tone nga muzeu i Vjenes.

Ministri i Kultures, Aldo Bumci, e ka vleresuar si shume te rendesishem kete ekspozim, per here te pare te shpates e perkrenares se Skenderbeut, fale bashkepunimit shume te mire me Austrine, edhe si nje nga kontribueset e medha per pavaresine e vendit tone.

Ministrja e Kultures se Austrise ka theksuar se levizja e shpates dhe perkrenares se Skenderbeut ndodh per here te pare.“Kjo eshte hera e pare qe ato levizin nga territori i Austrise dhe ne vleresuam se kjo ishte shume e rendesishme per festimin e 100 vjetorit te Pavaresise”- tha ajo.(LajmeShqip.com)