Lajme Shqip Tuesday, 11 December 2012 09:20

Tiranë – Në një kohë kur nacionalizmi në Shqipëri po rritet frikshëm, një dokumentar kontraversal i televizionit “Sky” në Greqia, i ka hedhur zjarrit benzinë.

Një seri dokumentarësh me titull “1821”, tregon se historianë grekë pranojnë faktin se udhëheqësit më të shquar të Greqisë në vitin 1800 ishin shqiptarë.

Ky dokumentar ka shkaktuar debate në rrjetet sociale, ku shumica e shqiptarëve shprehen se grekët nuk kanë lidhje me grekët antike por shumica janë arvanitas.

Në Greqi dhe Shqipëri janë “nxehur” gjakrat të frymës nacionaliste që pas deklaratës së kryeministrit, Sali Berisha se territori i Shqipërisë fillon nga Preveza deri në Preshevë.(Shekulli/LajmeShqip.com)