Lajme Shqip Friday, 11 September 2015 12:54

Filmat e metrazhit të gjatë që do të prezantohen janë: “Tri Dritare dhe një Varje”, Isa Qosja, Bota, Iris Elezi & Thomas Logoreci, Amsterdam EXPRESS, Fatmir Koçi.

Tashmë janë përzgjedhura filmat që do të prezantohen në edicionin e katërt të AFW, festival që do të organizohet në New York nga 30 tetori deri më 5 nëntor. Mrika Krasniqi, organizatore e këtij festivali ka bërë publike listën e filmave të cilat janë në kategori të ndryshme.

Filmat e metrazhit të gjatë që do të prezantohen janë: “Tri Dritare dhe një Varje”, Isa Qosja, Bota, Iris Elezi & Thomas Logoreci, Amsterdam EXPRESS, Fatmir Koçi.

Kurse ata të shkurtë janë: Çlirimi / Burim Haliti, Ëhere is Don / More Raça, The last battle / Alban Zogjani, Saturday Cigaretes/ Aldi Karaj, Sonata/Durim Kryeziu, Kali / Alban Ukaj, Dita e Pensionimit / Fisnik Muji, Piano / Xhelal Haliti, If Ëe Can Do It Ëe Ëill Do It / Genc Berisha, The Eaters / Besim Ugzmajli, Destinity / Çlirim Uksana, – Reporteri / Leotrim Idrizi , The Good Life over There / Izer Aliu, The Last Breath / Leart Rama, Untold story / Arber Krasniqi, Loren / Guxim Klinaku, Skenderi / Sabri Pajaziti, Shkruta / Arzana Kraja, Think Tëice / Naser Shillova/Anima.

Kurse nga filmat dokumentarë: Mbresa / Nora Marku, Gjysëm shekulli me Shotën/ Ismet Sijarina, The Underground Electrician / Valmir Tertini, Beyond the Mountain / Merita Çoçoli, The Ëomens Land / Orhan Kerkezi, A century aëay from Boletin /Zija Miftari & Fatos Zogaj , Kang e Defa / Vincent Moon, Kush jam une/ Selmon Beha, Old Men’s Last Stand/ Arben Thaci dhe Hapipi I Celikte/ Ilir Kabash.