Lajme Shqip Friday, 14 August 2015 11:24

Në historinë e kinemasë janë realizuar filma nga më të ndryshëm duke u dalluar me elemente të caktuara dhe skena të paharrueshme, filma që kanë mbajtur vëmendjen të plotë të shikuesve.

Kritikët e filmit të Radio Times kanë ftuar lexuesit që të zgjedhin filmin e tyre të preferuar, transmeton Koha.net. Nëse ende nuk i keni parë, do t’ju duhet të gjeni pak kohë.

Më poshtë lista:

1. Alien (1979) The alien

2. Apocalypse Now (1979) Col Walter E Kurtz

3. The Aristocats (1970) Thomas O’Malley

4. Bride of Frankenstein (1935) The Bride

5. The Dark Knight (2008) The Joker

6. Dr No (1962) James Bond

7. Dr No (1962) Honey Ryder

8. Jaws (1975) The shark

9. Jurassic Park (1993) The T.rex

10. Lawrence of Arabia (1962) Sherif Ali

11. The Magnificent Seven (1960) Britt

12. Mary Poppins (1964) Mary Poppins

13. The Mask (1994) Tina Carlyle

14. Saturday Night Fever (1977) Tony Manero

15. The Silence of the Lambs (1991) Hannibal Lecter

16. Some Like It Hot (1959) Sugar Kane

17. The Sound of Music (1965) Maria

18. Star Wars Episode IV (1977) The star cruiser

19. Sunset Blvd (1950) Joe Gillis

20. The Third Man (1949) Harry Lime

21. Who Framed Roger Rabbit (1988) Jessica Rabbit

22. The Woman in Red (1984) Charlotte