Lajme Shqip Thursday, 05 July 2012 11:35

Kajro – Instituti për hulumtime gjeofizike dhe astronomike i Egjiptit kumtoi se ky është viti 1433 mysliman, ndërsa agjërimi i Ramazanit do të fillojë më 20 korrik.

Agjërimi do të zgjasë deri më 21 gusht. Dita më e gjatë do të jetë 31 korriku dhe atëherë ushqimi nuk mundet të konsumohet 15 orë e 14 minuta, ndërsa dita e fundit e agjërimit – 14 orë e 22 minuta.

Kumtesa e Institutit i hodhi poshtë jokonsekuencat të cilat çdo vit  paraqiten para fillimit të agjërimit, nga Indonezia deri në Maroko të cilat shpesh publikojnë data të ndryshme” njoftoi Agjencia informative fetare. (LajmeShqip.com)