Lajme Shqip Wednesday, 22 August 2012 15:52

Zubin Potok – Një eskortë e makinave të EULEX-it është bllokuar të mërkurën pas mesdite nga ane e grupeve të caktuara serbësh në qytetin veri-perëndimor të Kosovës.

Burime jo zyrtare kanë njoftuar se e një eskortë e makinave të EULEX-it është bllokuar në Zubin Potok, pasi që sipas burimit EULEX-i ka tentuar që të shtojë prezencën e tij në stacion e policisë së këtij qyteti si dhe në pikën kufitare G31 në Bërrnjakë.

Pas rreth 2 orë qëndrimi në rrugë, makinat e EULEX-it janë detyruar që të kthehen  në jug të Mitrovicës,  ndërsa që grupi i caktuar i qytetarëve serbë është shpërndarë i qetë, ka njoftuar burimi. Zëdhënësi i policisë për rajonin e Mitrovicës, Besim Hoti, ka theksuar se policia e Kosovës nuk ka informacione se ka ndodhur ndonjë bllokim të misioneve ndërkombëtare në Zubin Potok. (K.N)