Lajme Shqip Thursday, 01 December 2011 21:04

Londër – Në kohën kur drejtësia shqiptare priste ekstradimin, ish-funksionari i shërbimit sekret shqiptar, Ilir Kumbaro është “zhdukur”.

Sikundër, informojnë edhe mediat vendase Kumbaro, i njohur edhe si Shaqa Shatri nuk u paraqit në seacën në ngarkim të tij sot në Gjykatë.

Kjo ka bërë që policia londineze të nisë veprimet për arrestimin e tij.

Prokurorja e çështjes, e cila është përfaqësuese e palës shqiptare në këtë gjykatë është shprehur se Kumbaro kishte hyrë ilegalisht në Britaninë e Madhe dhe se kishte mundësitë dhe mjetet në dispozicion për tu zhdukur dhe për t’iu shmangur drejtësisë.

Ndërsa, avokati i Kumbaros është shprehur  vetëm se kishte kontaktuar me familjen e tij.

Kumbaro akuzohet për zhdukjen e biznesmenit shqiptaro-maqedonas, Remzi Hoxha, në vitin 1995. Atij i është dhënë leje qëndrimi për në Britani që nga gushti i vitit 1996, pas pretendimeve të tij se ai ishte refugjat kosovar, duke u paraqitur me emrin e rremë ,Shaqa Shatri. (NOA)