Lajme Shqip Thursday, 11 October 2012 15:19

TIRANË – Kryetari i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Ambasadori Eugen Wollfarth, mirëpriti zgjedhjen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve nga ana e Kuvendit të Shqipërisë, ditën e sotme.

“Zgjedhja e sotme e anëtarëve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, përfshirë kreun e institucionit, është një hap i parë i rëndësishëm drejt zbatimit të Kodit të ri Zgjedhor”, tha ai.

“Unë i nxis të gjithë aktorët të punojnë së bashku dhe të dëshmojnë vullnetin e kërkuar politik për të zbatuar më tej Kodin e ri Zgjedhor, plotësisht dhe në frymë të mirë. Kjo nevojitet për të krijuar besim në të gjitha nivelet – mes votuesve, komisionerëve zgjedhorë dhe politikanëve, duke ofruar njëkohësisht, një fushë loje të drejtë dhe të barabartë për të gjithë”, tha Ambasadori Wollfarth.

Wollfarth përsëriti gatishmërinë e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri për të ndihmuar Komisionin Qendror të Zgjedhjeve dhe të gjithë aktorët e tjerë në zbatimin e legjislacionit zgjedhor.(LajmeShqip.com)