Lajme Shqip Monday, 17 August 2015 09:41

Pa ndjekur fare procedurat e parapara me ligj, gruaja e zëvendëskryeministrit aktual, Kujtim Shala, i cili njëherësh është edhe ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, është punësuar si punëtore e rregullt në Ministrinë që e drejton bashkëshorti i saj.

Në fund të vitit që lamë pas, më konkretisht nga 1 nëntori deri në fund të vitit 2014, për dy muaj gruaja e ministrit Shala, Mirlinda Morina-Shala, është punësuar në Ministrinë e Kulturës me një marrëveshje të veçantë për shërbim si zyrtare financiare, ku paga e saj mujore ishte 407 euro e 31 centë.

Mirëpo, çuditërisht në prill të këtij viti Morina-Shala përmes një vendimi ka kaluar si punëtore e rregull me kontratë pa afat në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.

Përveç gruas së zëvendëskryeministrit, në muajt dhe ditët e fundit janë avancuar, respektivisht punësuar edhe një numër i konsiderueshëm i punëtorëve pa ndjekur fare procedurat e parapara ligjore për punësim.

Në bazë të dëshmive që ka siguruar gazeta “Zëri” shihet se më 10 prill të këtij viti përmes një vendimi Lendita Morina- Shalës, zyrtare financiare në Baletin Kombëtar të Kosovës, i zëvendësohet kontrata e punës në shërbim civil me afat të caktuar dhe shndërrohet në emërim pa afat në pozitën e caktuar.