Lajme Shqip Monday, 08 July 2013 09:50

Prishtinë – Lëvizja  Vetëvendosje dhe ambasadorja amerikane në Kosovë, Tracey Ann Jacobson, nuk po mund ta tejkalojnë hidhërimin e ndërsjellë gjatë ditës së ratifikimit të Marrëveshjes në Kuvendin e Kosovës, raporton KTV.

Drejtuesit e Vetëvendosjes kanë lëshuar sallën në momentin kur ka ardhur ambasadorja në pritjen e organizuar nga presidentja Jahjaga për guvernatorin Branstad. Albin Kurti dhe Visar Ymeri, madje, as nuk e kanë përshëndetur ambasadoren. 

Presidentja Jahjaga, në fjalën e saj, ka thënë se thellimi i bashkëpunimit me shtetin e Ioëa-s do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Kosova dhe shteti amerikan, Ioëa, kanë arritur një marrëveshje bashkëpunimi, sipas së cilës, ky shtet do ta ndihmojë Kosovën në shumë fusha, përfshirë kulturën, turizmin, bujqësinë dhe transportin.