Lajme Shqip Wednesday, 22 May 2013 15:19

Molliqaj tha se Vetëvendosja  ka hedhur poshtë mundësië e  koalicionit me PDK-në, LDK-në,  AAK-në dhe AKR-ne, duke shtuar kështu me optimizëm se VV në këto zgjedhje loakle do të shënojë rritje të madhe dhe në shumicën e komunave do të shkojë në balotazh.Ai poashtu tha se Vetëvendosje! do të përzgjedhë kandidatë seriozë për kryetarë komunash.

“Lëvizja Vetëvendosje! do të jetë alternativë serioze në zgjedhjet lokale të këtij viti. Prishtina është cak për të gjitha partitë politike, por është mundësi vetëm për disa prej tyre. Sikur për Prishtinën ashtu edhe për komunat e tjera Vetëvendosja do të kandidojë njerëz seriozë, të cilët do të mund të kontribuojnë më shumë për komunat përkatëse dhe për Kosovën në përgjithësi, e që ka nevojë për ndryshime”, ka thënë Molliqaj për Epoka e Re.

“Do të shënojmë rritje të madhe. Nga puna dhe përgatitjet që kemi bërë në shumë prej komunave Vetëvendosja do të shkojë në rundin e dytë, atë të balotazhit. Por, nuk do të lëshohem tash se cilat do të jenë ato komuna për shkak se lëvizshmëria e votës në Kosovë është mjaft e madhe. Zgjedhjet lokale nga ato nacionale kanë ndryshime qoftë në aspektin pozitiv apo negativ”, ka deklaruar Molliaj, duke shtuar se Vetëvendosja do ta kalojë me sukses këtë proces zgjedhor.

Ai ka thënë se zgjedhjet lokale për Vetëvendosje!-n nuk janë test, por mundësi.

“Deri më tani Vetëvendosja i ka kaluar me sukses shumë sfida. Po ashtu, mendoj se edhe zgjedhjet lokale më shumë janë një mundësi për Vetëvendosje!-n sesa një test për shkak se do të jemi i vetmi subjekt politik që do të ofrojë alternativa të shkruara qeverisëse për kuvendet komunale. Do të jemi një koncept krejt tjetër politik, një alternativë për qeverisje tjetër, si dhe një mundësi për qytetarët për ta ndërruar pushtetin në nivelin lokal, të cilin e karakterizojnë korrupsioni dhe nepotizmi”, është shprehur Molliqaj.

Procesi i përzgjedhjes së kandidatëve për kryetarë komunash nga Vetëvendosja sipas tij do të fillojë pas shpalljes së datës së zgjedhjeve.

“Përzgjedhja e kandidatëve për kryetarë komunash në Vetëvendosje! bëhet ndryshe nga partitë e tjera. Kandidatët për kryetarë komunash nuk i zgjedh as kryesia e qendrës së komunës përkatëse, as kryesia në nivel qendror, por anëtarësia. Ky proces do të jetë transparent, i cili do të fillojë pas shpalljes së zgjedhjeve nga presidentja e vendit”, ka treguar Molliqaj.