Lajme Shqip Friday, 05 July 2013 22:10

Sekretari i lëvizjës Vetëvendosje ka deklaruar se ky subjekt do t’i dërgojë letër Sekretarit të SHBA-së, John Kerryt, për t’i treguar atij  që zëvendës-ndihmës sekretari amerikan i Shtetit, Philip Reeker ka përdorur fjalë fyese gjatë qëndrimit në Kosovë, kundër kësaj lëzivje.

“Një letër e tillë do të dërgohet javën e ardhshme në adresë të Sekretarit amerikan John Kerry”, ka thënë Dardan Molliqaj në një emison në Klan Kosova.

Reeker deklaroi sot se anëtarët VV janë shndërruar në palaqo.

Lideri i lëvizjës në Ora Neës deklaroi se gjuha e Reekerit është një gjuhë e padenjë.

“Ne themi të vërtetën tonë. Kosovën e kanë shndërruar në cirk dhe nëse është dikush që është palaço, këta nuk janë Vetëvendosje. Ne nuk jemi kundër SHBA-ve. Ne vetëm themi të vërtetën. Ne nuk mund të nënshtrohemi që t’i pëlqejmë dikujt edhe pse flitet me një gjuhë që s’është e denjë për një funksionar të tillë”, tha Kurti.