Lajme Shqip Sunday, 27 October 2013 11:47

Beograd- Nënkryetari i parë i Qeverisë së Serbisë, Aleksander Vuçiç viziton Kosovën më 31 tetor, tri ditë para zgjedhjeve lokale, shkruan gazeta serbe Novosti.

Sipas gazetës serbe, Vuçiç do të këmbëngulë që në Kosovë të vijë së bashku me ministrinserb pa portofol, AleksanderVulin, për të cilin, drejtësia kosovare ka lëshuar një urdhër arrest dhe ka hapur procedurën hetimore.

Sipas Novostit, kreu shtetërorserb po përgatitet për një aksion diplomatik të fuqishëm në Brukselin zyrtar në mënyrë që javën që vjen t’u mundësohet të gjithë përfaqësuesve politikë të Beogradit hyrje pa pengesa në Kosovë dhe pjesëmarrje në fushatën zgjedhore.

Po kështu Serbia pret që BE të dënojë deklaratën e kryeministrit turk Erdogan i cili në Prizren ka thënë se “Turqia është Kosovë dhe Kosova është Turqi”