Lajme Shqip Friday, 01 November 2013 21:23

Graçanicë-  Zëvendëskryeministri i Sebisë, Aleksandar Vuçiq, pas arritjes në Grçanaicë deklaroi se fillimisht erdhi këtu në mesin e serbëve, e pastaj do të vizitojë manastirin e Graçanicës, ndonëse Prishtina “më ka urdhëruar” skenarin e kundërt, meqë vizitën e tij e konsideron fetare. 

Vuçiq i ka këshilluar serbët të jenë të “mençur”. “Të luftojmë s’mundemi, as duam, puna jonë është që në paqe të sigurojmë ardhmërinë për  fëmijët tanë”. 
Vulin ndërkaq nuk ka ardhur me “uniformë”, raportojnë mediet serbe, por me sako të zezë e këmishë të murme. 
 Në Graçanicë Vuçiq e Vulin me suitën kanë mbështetur Iniciativën Qytetare “Srpska”. 
 Medat e Beogradit raportojnë për prani të numrit të madh të Policisë së Kosovës, nga dy së paku në çdo 20 metra, por njoftohet edhe për prani të policisë së EULEX-it dhe pjesëtarë të KFOR-it. 
Vuçiq, duke u bërë thirrje serbëve të dalin në zgjedhjet e tree nëntorit, ka thënë se  “tani po zgjedhim në mes të mundësive dhe të mbijetesës së popullit serb, nga njëra anë, dhe të të kaluarës dhe të të ardhmes shumë të pasigurt dhe të zhdukjes së popullit tonë, nga ana tjetër”.   
Ministri Selakoviq citohet të ketë thënë se “kush nuk është për listen ‘Serbska”, s’është për Serbinë.  /Koha/’