Lajme Shqip Wednesday, 18 January 2012 10:15

Tiranë-Partia Socialiste e konsideron vendimin e Gjykatës së  Lartë të Shqipërisë për dhënien e pafajësisë ish-kryeministrit Ilir Meta si “dëshminë më alarmante të rënies së rendit ligjor dhe shtetit të së drejtës dhe provën përfundimtare të vendosjes së pushtetit gyqësor nën kontrollin e pushtetit politik të qeverisë”. 

Në një deklaratë për shtyp të kryesisë së PS-së, e mbledhur pasditen e së martës, ky vendim i Gjykatës së Lartë konsiderohet “fakti më tronditës i thërrmimit të parimit kushtetues”.

Partia Socialiste e konsideron këtë vendim si “një refuzim i drejtpërdrejtë i tre prioriteteve kyçe të vendosura nga Bashkimi Europian për Shqipërinë: një drejtësi e pavarur e profesionale; luftë kundër korrupsionit në nivelet e larta; luftë kundër krimit të organizuar”. (LajmeShqip.com)