Lajme Shqip Monday, 27 August 2012 20:55

Prishtinë – Tribunali i Hagës pritet të japë vendimin përfundimtar në gjyqin e ish-komandantit të UÇK-së, Ramush Haradinaj, në muajin nëntor.

“Data e saktë e vendimit nuk është deklaruar ende… Por pritet të jepet në nëntor të vitit 2012”, kanë thënë nga Zyra për informim e tribunalit për Gazetën Jeta në Kosovë.

Në vitin 2008, Haradinaj dhe Balaj u liruan nga të gjitha akuzat për krime lufte dhe krime ndaj njerëzimit pas një gjyqi trevjeçar në Tribunalin e Hagës. Brahimaj u dënua me gjashtë vjet burgim për trajtim mizor dhe tortura.

Haradinaj, Brahimaj dhe Balaj u kthyen në Tribunal për një gjykim të pjesshëm, pasi prokuroria e bindi gjyqtarin e apeleve se nuk kishte dhënë kohë të mjaftueshme për të dëgjuar provat nga dy dëshmitarë kyç. (LajmeShqip.com)