Lajme Shqip Wednesday, 07 August 2013 13:04

Prishtinë – Qeverisë së udhëhequr nga Hashim Thaçi po i parashikohet fundi. Nëse del ashtu siç po vlerësojnë organizatat ndërkombëtare, vendi do të shkojë në zgjedhje të parakohshme shumë shpejt. Kjo do të ndodhë pasi të shpërthejnë trazirat sociale nga qytetarët e pakënaqur me situatën e rëndë socio-ekonomike të krijuar kohëve të fundit. Ky skenar mund të ndodhë gjatë këtij viti, sipas “Business Monitor International”, një institucion i pavarur hulumtues me seli në Londër i specializuar për analiza të të dhënave dhe parashikime mbi rrezikun politik, ekonomik, të biznesit dhe atë financiar të shteteve. “Trazirat sociale mund të çojnë në rënien e qeverisë së kryeministrit Hashim Thaçi, duke çuar vendin në zgjedhje të parakohshme”, transmeton ‘Tribuna’ raportin e “Business Monitor International”. Megjithatë, prezenca e madhe ushtarake dhe diplomatike ndërkombëtare thuhet se nuk do të lejojë përshkallëzimin e dhunës. Por, nga kjo situatë Kosova do të pësojë më së shumti sa i përket proceseve tashmë të filluara pasi “nisma e vendit drejt normalizimit progresiv politik do të përballet me një tjetër goditje”.