Lajme Shqip Thursday, 07 June 2012 09:15

Tiranë – Qeveria shqiptare do të dhurojë 50 mijë euro në ndihmë të familjeve italiane të prekura nga tërmeti i ditëve të fundit. Në mbledhjen e sotme të qeverisë, kryeministri Berisha bëri me dije gjithashtu edhe ndihmën për familjet e prekura nga aksidenti tragjik i Himarës.

Ai tha se në bazë të ligjit, ndihma për familjet e viktimave është 1 milion lekë, përveç shpenzimeve të varrimit. Ndërsa për familjet e studenteve të plagosura nga aksidenti, qeveria jep 300 mijë lekë.

“Duke u shprehur ngushëllimet më të sinqerta, qeverisë dhe familjeve të viktimave dhe duke bashkuar lutjen me këto familje dhe me gjithë qytetarët italianë të prehen në paqe dhe qetësi, qeveria ka vendosur të japë një shumë prej 50 mijë euro në ndihmë të familjeve të dëmtuara. Ndërkohë, ambasada italiane ka hapur dy llogari, dhe thirrja jonë drejt biznesit dhe qytetarëve është të bëjnë kontributet e tyre modeste, ndaj një vendi i cili ka mbështetur këtë vend dhe ka ndihmuar shqiptarët gjatë këtyre 20 viteve.” (LajmeShqip.com)