Lajme Shqip Sunday, 31 July 2011 20:08

Tiranë – Presidenti i Republikës, Bamir Topi, me anë të një mesazhi, u uron të gjithë besimtarëve myslimanë shqiptarë kudo që ndodhen, fillimin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit dhe një agjërim të lehtë, mbarësi e begati në familjet e tyre.

“Muaji i Ramazanit është një provë e vetëpastrimit shpirtëror e një dëshmi e përkushtimit të pastër e të vërtetë ndaj fesë islame, kur ju nxirrni edhe më në pah vlerat më të spikatura njerëzore të mirësisë dhe përkrahjes, dashurisë dhe sakrificës për të afërmit e për të gjithë njerëzit në nevojë”, thekson Presidenti Topi në këtë mesazh. 
Ai ve në dukje se toleranca dhe harmonia fetare, bashkëjetesa paqësore mes feve, e kanë shndërruar kombin shqiptar në një shembull të rrallë në botë të këtyre vlerave sa njerëzore dhe shpirtërore. Këto vlera, thekson Kreu i shtetit, “evidentojnë dhe konsolidojnë besimin e shoqërisë sonë tek një e ardhme e sigurtë për të gjithë kombin, të ngritur mbi vullnetin dhe dëshirën e pastër të secilit prej nesh për të qenë bashkë në ditë të mira e në ditë të vështira, në dhimbje dhe gëzim, sot e mot, duke i bërë kështu një shërbim të madh edhe brezave që do ta trashëgojnë këtë pasuri të paçmuar në të ardhmen”.