Lajme Shqip Tuesday, 14 June 2011 16:18

Tiranë – Rëndësia që duhet t’i kushtohet kërkimit shkencor ishte në qendër të takimeve që fituesi i çmimit Nobel për mjekësinë, Ferid Murat, pati gjatë vizitës së tij në Tiranë me ministrin e Arsimit, Myqerem Tafaj, Rektorin e Universitetit të Tiranës, Dhori Kule, si dhe përfaqësues të lartë akademikë të Universitetit të Tiranës.

Sudiuesi shqiptaro-amerikan, Ferid Murat, ka marrë çminin Nobel për Mjekësi në vitin 1998 dhe në vitin 1999 ka marrë titullin “Honoris Causa” të Universitetit të Tiranës.

Në fjalën e tij Murat theksoi se “kërkimi shkencor dhe edukimi janë gjërat më të rëndësishme në jetë. Po të mos kishim kuriozitetin për zbulimin shkencor, jeta do të ishte shumë primitive. Do të përdornim akoma veglat që çajnë gurin”.

Gjatë takimit, ministri i Arsimit, Myqerem Tafaj, i dhuroi sudiuesit shqiptaro-amerikan bustin e nobelistes shqiptare Nënë Tereza. Ferid Murat, i njohur për shpikjen e Viagrës lindi më 14 shtator të vitit 1936 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Shkencëtari mban titullin Doctor Honoris Causa të Universitetit të Evropës Juglindore.