Lajme Shqip Monday, 23 December 2013 14:41

Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, më në fund ka vendosur që t’i thotë “dy-tri fjalë” rreth marrjes në pyetje të kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, nga një prokuror i EULEX-it, nën dyshimin se është i përfshirë në krime lufte.Tri ditë pasi Krasniqi ka qëndruar disa orë në zyrat e këtij misioni, Thaçi ka shkruar në profilin e tij në Facebook se gjithçka që po bëhet me ish-luftëtarët e Zonës Operative të Drenicës janë betejat të padrejta gjyqësore, të bazuara në “fjalë të rrugëve”.

“Kam qenë me Ju gjithmonë dhe jam përkrah Jush edhe sot në betejat jo të drejta gjyqësore, në të cilat, po ballafaqohen z. Selimi, dhe z. Lushtaku, dhe së fundi edhe z. Krasniqi, që u sfidua nga një intervistim përndjekës bazuar si duket në thashetheme. Lufta jonë ka qenë e drejtë dhe çlirimtare. Asnjë proces gjyqësor me argumente gjysmake nuk mund ta ndryshojë historinë. Duke qenë në anën e së drejtës dhe principeve, kemi qenë dhe do të dalim fitimtarë”, ka shkruar ai në Facebook/koha/