Lajme Shqip Tuesday, 08 October 2013 00:00

Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi ka ndryshuar qëndrim sa i përket vizitave të homologut të tij serb Ivica Daçiq në Kosovë, gjatë fushatës parazgjedhore për zgjedhjet lokale të 3 nëntorit. Ai pas takimit me Daçiqin, me ndërmjetësim të Baroneshës Catherine Ashton, që ka përfunduar para pak qastesh në Bruksel, ka thënë se askush nuk mund të privohet nga liria e tij e lëvizjes. Thaçi shtoi se të gjithë zyrtarët serbë do të lejohen të vijnë në Kosovë, nëse ata plotësojnë procedurën zyrtare dhe dorëzojë një kërkesë për vizitë te autoritetet në Prishtinë.

 

Përgatitja për zgjedhjet e ardhshme lokale në Kosovë ishte fokusi i takimit të sotëm, i cili filloi në rreth 20.30 dhe përfundoi rreth orës 23:00.