Lajme Shqip Friday, 14 June 2013 10:02

Prishtinë – Sekretari i Përgjithshëm i AKR-së, Ibrahim Makolli, ka reaguar ndaj kërcënimeve të Partisë së Drejtësisë se do të largohen nga koalicioni nëse nuk marrin edhe dy poste qeveritare.

Makolli ka thënë se kreu i PDK-së, Hashim Thaçi bashkë me atë të AKR-së, Behgjet Pacolli, janë marrë vesh edhe për sa i përket posteve që i takojnë Partisë së Drejtësisë.

Makolli ka thënë për Express se kjo çështje do të zgjidhet në ditët në vazhdim në bisedime me partnerët e koalicionit.

“Ju e dini se ka pasur një pajtueshmëri edhe të Kryeministrit Thaçi edhe të Zëvendëskryeministrit Pacolli sa i përket çështjes se posteve qeveritare. Për të gjitha ato çështje që janë dakorduar dhe janë marrë vesh se do të realizohen”, ka thënë ai.

Zyrtarët e Partisë së Ferid Aganit kanë paralajmëruar se nëse nuk i jepen dy poste të Zëvendësministrave do të largohen nga Grupi Parlamentar i Koalicionit për Kosovë të Re, ku bëjnë pjesë AKR’ja, PD’ja dhe disa parti të tjera politike.

Në emër të PD-së, Jeton Svirca ka deklaruar se nëse nuk i plotësohen kërkesat atëherë do të themelojnë një grup të ri parlamentar për të bërë pastaj marrëveshje të re me Kryeministrin Thaçi.

Megjithëkëtë, zyrtarët e AKR -së shpresojnë se nuk do të ketë kurrfarë lëvizje sa i përket partneritetit me