Lajme Shqip Tuesday, 20 August 2013 19:57

Anëtarët e Kuvendit të BIK kanë vendosur me shumicë votash për ta shkarkuar kryetarin e deritanishëm të Kuvendit të BIK Xhabir Hamiti.
Sekretari organizativ i BIK, Resul Rexhepi në një konferencë për gazetarë ka thënë se shkarkimi i Xhabirit është bërë për shkak se ai e ka lëshuar mbledhjen në mënyrë arbitrare duke mos përfillur kërkesat e anëtarëve të Kuvendit.
“Në bazë të nenit 73 të Kushtetutës së Kuvendit të BIK anëtarët kanë të drejtë ta shkarkojnë dhe ta emërojnë kryetarin e vet. Bashkë me Hamitit mbledhjen e kanë lëshuar edhe 4-5 persona dhe ne me 23 vota për dhe një abstenim kemi vendosur për shkarkimin e tij”, ka thënë Rexhepi.
Sipas Rexhepit pritet që me datën 29 gusht të mbahet edhe një mbledhje e radhës ku do të diskutohet ndryshimi i këtij ligji por ai ka thënë se kjo nuk do të thotë që Hamiti nuk ka të drejtë të konkurrojë për myfti të Republikës së Kosovës.
“Çdo person që propozohet nga nga subjektet islame, fakultetit të Studimeve Islame ka të drejtë që të konkurroj për myfti të Kosovës”.
Rexhepi ka mohuar zërat se ka pasur tensione në mbledhje dhe ka thënë se gjithçka ka shkuar shumë mirë dhe se e sheh të paarsyeshme thirrjen e Policisë së Kosovës nga ana e Hamitit para zyrave të BIK./Express/