Lajme Shqip Saturday, 19 September 2015 08:00

Njëzet e pesë persona, që kanë punuar për më shumë se dhjetë vjet për ta rrënuar shtetin e Kosovës, tashmë i janë bashkuar Shërbimit Korrektues.

Pjesëtarët e Mbrojtjes Civile serbe, të cilët Edita Tahiri i kishte cilësuar paramilitarë, janë duke transportuar të burgosurit.

Inkuadrimi i tyre po vlerësohet si hap pozitiv nga EULEX-i për të përmirësuar punën e Shërbimit Korrektues.

Një raport i EULEX-it ka vlerësuar të gjitha institucionet për zbatimin e ligjit. Aty theksohen përparim dhe të meta të shumta. Kanë personel të pamjaftueshëm dhe infrastrukturë teknike për punë. /Koha Ditore/