Lajme Shqip Tuesday, 26 February 2013 14:13

Prishtinë –  Edhe një sulm tjetër është regjistruar mbrëmjen e së hënës në rrugën Sutjeska në veri të Kosovës. Policia e Kosovës ka bërë gati një plan tjetër reagimi dhe vëzhgimi të situatës në këtë pjesë, ku janë intensifikuar incidentet. Komandanti i policisë së Kosovës Kosovës për Rajonin e Mitrovicës, Nehat Thaçi, i ka thënë Radio Kosovës se tashmë janë parandaluar veprimet më të rrezikshme të planifikuara për t’u realizuar në veri. Ai ka thënë se gjërat janë ndërlikuar, por ka garantuar se nuk do lejohet përshkallëzim i situatës.

Inteligjenca e Policisë së Kosovës ka gjetur se sulmet e vazhdueshme në veri të Kosovës po organizohen nga së paku 5 grupe të ndryshme kryesisht të strukturave të sigurisë së Serbisë që operojnë në Kosovë.

Komandanti regjional i Policisë së Kosovës në Mitrovicë, Nehat Thaçi thotë për Radio Kosovën se harta e sulmeve dhe natyra e tyre nuk i takojnë vetëm MUP-it, por edhe disa grupeve tjera.

“Ne kemi bërë një analizë të sulmeve dhe rezultatet na dalin se struktura e viktimave është e ndryshme. Kemi qytetarë shqiptarë, serbë, grupe të biznesit apo të interesave të ndryshme, pjesëtarë të MUP dhe kjo na çon të pista e dyshimit për grupe dhe persona të ndryshëm”, ka thënë Thaçi për Radio Kosovën.

Komandanti regjional ka thënë se informacionet e inteligjencës shpien te sulme të planifikuara në vazhdimësi ndaj të gjitha etniteteve.

“Informatat tona të inteligjencës tregojnë se sulmet nuk janë të drejtuara vetëm ndaj njerëzve që punojnë për institucionet e Kosovës sepse ka shumë raste të sulmeve ndaj qytetarëve serbë që s’kanë të bëjnë asgjë me institucionet e Kosovës”, ka thënë Thaçi. Njeriu i parë i policisë në Mitrovicë, Nehat Thaçi nuk ka dhënë garanci aq të madhe për parandalimin sulmeve, megjithatë ka thënë se policia ka plane që evitojnë gjithsesi përkeqësimin e situatës.

 “Ne jemi duke bërë maksimumin. Realisht unë mendoj dhe besoj që kemi arritur të parandalojmë planet madhore të strukturave kriminale për shkak se ua kemi pamundësuar deri në një masë të madhe veprimin”, ka thënë Thaçi.

Ditë jo aq të qeta për veriun e Kosovës ka paralajmëruar edhe vetë ndërmjetësja e bisedimeve më Serbinë Baronesha Cathrine Ashtone. Ajo pas takimit të fundit në Bruksel ka thënë se ditët në vazhdim do të jenë kritike.(KN/LajmeShqip.com)