Lajme Shqip Wednesday, 19 June 2013 09:15

(E plotësuar)

 

Gjyqtari i EULEX-it Makom Simmone ka vendosur që Fatmir Limajt ti vazhdohet arresti shtëpiak edhe për dy muaj. Kjo masë parashihet edhe për nëntë të  tjerët të përfshirë në rastin “Kleçka”. 

Vendimi është marrë për të pamundësuar ndikimin në dëshmitarë, 

 

————————————————

Prishtinë – Sot skadon arresti shtëpiak për Fatmir Limajn dhe nëntë ish-bashkëluftëtarët e tij, të cilët janë të përfshirë në rastin “Kleçka”. Ndërkaq, i mbetet kryetarit të trupit gjykues të vendosë për vazhdimin ose jo të masës së arrestit shtëpiak.

Tomë Gashi, avokat mbrojtës i deputetit Fatmir Limaj ka thënë se pas skadimit të masës së arrestit shtëpiak për Limajn dhe të tjerët, trupi gjykues në rastin “Kleçka” do të shqyrtojë këtë çështje.
“Pas skadimit të masës së arrestit shtëpiak është në kompetencë të kryetarit të trupit gjykues të vendosë për vazhdimin ose jo të masës së arrestit shtëpiak. Mendoj se vazhdimi i masës së arrestit shtëpiak është i panevojshëm. Por, në rast se kryetari i trupit gjykues është për vazhdimin e kësaj mase, natyrisht se ne do ta kundërshtojmë dhe do të ankohemi ndaj një vendimi të tillë”, ka thënë Gashi, duke vlerësuar se kthimi i masës së arrestit shtëpiak ka qenë lojë, raporton Express.
Më 7 qershor kryetari i trupit gjykues në rastin “Kleçka”, Malkom Simons, kishte marrë vendim për heqjen e masës së arrestit shtëpiak për Fatmir Limajn dhe nëntë ish-bashkëluftëtarëve të tij.
Ndërkohë që, të premten që lamë Gjykata e Apelit në Prishtinë mori vendim që Limajt e të tjerëve t’u kthehet arresti shtëpiak.
Ndryshe, vitin e kaluar Gjykata e Qarkut në Prishtinë, tani e Apelit, kishte shpallur të pafajshëm të gjithë të akuzuarit për rastin “Kleçka”. Po të njëjtin vit Gjykata Supreme kishte marrë vendim ta kthejë komplet në rigjykim rastin “Kleçka”.