Lajme Shqip Monday, 07 September 2015 08:04

Në këtë datë të vitit 1990 delegatët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës, që kishin shpallur Deklaratën e Pavarësisë më 2 korrik të atij viti, e formalizuan këtë deklaratë me Kushtetutën e Republikës së Kosovës.

Nga protagonistët e miratimit të saj, 7 shtatori është cilësuar si identitet i historisë së re të Kosovës.

Për nder të kësaj dite sot mbahet një manifestim në Kaçanik. Manifestimi mbahet nën patronatin e kryetarit të Kuvendit, Kadri Veseli dhe në bashkëpunim me Komunën e Kaçanikut,.

Manifestimi mbahet në Pallatin e Kulturës “Xheladin Kurtaj” në Kaçanik, duke filluar nga ora 17:00.