Lajme Shqip Monday, 11 November 2013 15:50

Tirane- Komisioni i Ligjeve rrëzoi sot dekretin e presidentit Nishani për kthimin e aktit normativ për shtyrjen e hyrjes në fuqi të ligjit për Nëpunësit Civilë.

Debati mes deputetëve të këtij komisioni degjeneroi edhe në fyerje mes deputeteve të shumices dhe të opozites.Dekreti u rrezua me shumice votash (18 pro rrezimit dhe 10 kunder). Deputetja e PS-së, Valentina Leskaj tha se asnjë nga arsyetimet e Nishanit nuk qëndrojnë dhe akuzoi presidentin se mban anën e opozitës duke shkelur Kushtetutën.

“Akti normativ nuk është në kundërshtim me Kushtetutën, nuk e ka prekur ligjin në përmbajtje. Asnjë nga arsyetimet e Nishanit nuk qëndrojnë. Presidenti mban anën e opozitës duke rënë ndesh me Kushtetutën”- tha Hysi duke bërë thirrje të votohet kundër dhe në seancën e ardhshme parlamentare .

Ndërsa deputetët e PD-së mbështesin qëndrimin e Nishanit dhe nënvizuan se një ligji i votuar me 3/5 nuk mund të ndryshohet me një akt normativ.

“Kur vjen dekreti i Presidentit ky komision ka detyrë ta shqyrtojë. Presidenti thotë se akti normative është antikushtetues.”- tha deputeti Eduard Halimi. /albeu/