Lajme Shqip Sunday, 31 July 2011 16:23

Shkup-Të hënën fillon muaji i agjërimit, Ramazani. Me këtë rast kreu i Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë (BFIM), Sulejman Rexhepi, ka uruar besimtarët myslimanë për muajin e Ramazanit. “Për besimtarët e denjë dhe të ndershëm, muaji i madhërishëm i Ramazanit paraqet edhe një mundësi që me përkushtim t’i përgjigjemi ftesës së Allahut për agjërim, edukim shpirtëror, moral, arsimim, ibadet dhe respekt. Ky është muaji i shkecës dhe dijes, ngase pikënisjen e kishte shpallja e fjalës më të ndritur dhe të përkryer e Zotit – Kurani Fisnik, në suren El- Bekare verseti 185, Allahu i Plotfuqishëm thotë: ” Muaji i Ramazanit është muaji kur filloi të shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues i të vërtetës nga gënjeshtra”, thuhet në urimin e Rexhepit. “Besimtarët e vërtetë dhe të moralshëm të cilët e kanë të qartë se ky është muaj i solidaritetit dhe afrimit mes vete gjithsesi duhet shtri dorën e mëshirës dhe ndihmës skamnorëve dhe nevojtarëve, numri i kësaj kategorie për fat të keq nga dita në ditë po rritet në mesin tonë. Mbi të gjitha të krijojmë mundësi që e ardhmja e gjeneratave të reja të vazhdojë në vendlindje e mos të ikin nga atdheu për një kafshatë bukë. Ky Ramazan le të jetë edhe shprehje e ngritjes së kapaciteteve intelektuale në shoqërinë tonë, nata e bekuar e Kadrit me vlerën e saj të lartë na bënë të kuptojmë që të gjithë ne duhet t’i përkushtohemi dijes dhe arsyes. Kjo fjalë e shenjtë Hyjnore e Allahut, ka bërë që Bashkësia Fetare Islame të ecë para me institucionet edukativo-shkencore të saj, të cilat kanë qenë të mirëmbajtura pikërisht nga xhematët tanë në vend dhe diasporë. Ku me përkrahjen e juaj po i përgjigjemi nevojave të perspektivës tonë në sferën e shkollimit fetar”, qëndron më tej në urimin e kreut të BFIM-së Sulejman Rexhepi.

Me rastin e fillimit të muajit të bekuar të Ramazanit, edhe Forumi Rinor Islam në Maqedoni, gjithë besimtarëve mysliman ua uron këtë muaj të bekuar, duke iu lutur All-llahut të Madhërishëm që ta bëjë atë muaj të paqes, mirëqenies, stabilitetit, dashurisë, humanitetit, solidaritetit, intensifikimit të adhurimit, muaj të pastrimit të shpirtit, ngritjes sonë në nivelet më të larta të vetëdijes njerëzore, si dhe muaj të ndryshimeve pozitive dhe konstruktive në shoqëri.