Lajme Shqip Saturday, 01 March 2014 19:00

Shërbimi Informativ Shtetëror duket se ka më shumë në fokus hetimin e policisë, se sa mbledhjen e informacionit për personat apo ngjarjet kriminale.

Top Channel publikon pjesë të një dokumenti të SHISH-it i hartuar prej Departamentit të kundrazbulimit dhe mban firmën e drejtuesit R.T. ku kërkohet informacion mbi persona të implikuar në veprimtari antiligjoretë emëruar në Policinë e Shtetit. Shkresa e Drejtorisë së Kundrazbulimit u kërkon degëve në shërbimit në të gjithë Shqipërinë të “identifikojnë drejtuesit e lartë të Policisë së Shtetit në qarqe më konkretisht, drejtori i Qarkut, shefi i rendit, shefi i krimeve, shefat e komisariateve,drejtori qarkullimit rrugor, ata të emigracionit dhe kufirit dhe specifikisht të identifikohen personat dhe pozicionet e tyre drejtuese të emëruar pranë policisë së qarqeve, kohët e fundit me të dhëna që i implikojnë në veprimtari antiligjore”.

Sa më sipër, thuhet në shkresë, të indentifikohen shtetasit, drejtues policie për të cilët mund të kemi informacione se janë implikuar në veprimtari antiligjore që ndiqen nga drejtoria “KKON” si trafik lëndësh narkotike, trafik klandestinësh, trafikveprash arti, trafik prostitucioni, pastrim parash, trafik të miturish, falsifikim dokumentash.