Lajme Shqip Thursday, 04 July 2013 09:09

Mitrovicë – Serbët e veriut të Kosovës planifikojnë të mblidhen të enjten për ta shpallur kuvendin e përkohshëm autonom të Kosovës në kuadër të Serbisë.

Në këtë mënyrë, përfaqësuesit aktualë të pjesës më problematike të Kosovës do të bëjnë veprimin e parë në terren kundër marrëveshjes së Brukselit dhe përfitimeve që u ka ofruar ajo, si dhe do të vazhdojnë ta sfidojnë shtetin e Kosovës, shkruan “Tribuna”.

Veriorët të cilët asnjëherë nuk janë pajtuar me marrëveshjen e Brukselit, kanë paralajmëruar disa herë shpalljen e një kuvendi të tillë, mirëpo ka qenë vendimi i shteteve anëtare të BE-së për nisjen e dialogut të anëtarësimit me Serbinë, ajo që ka bërë që ata të hezitojnë ta bëjnë këtë veprim deri më tani.

Vendimi do t\’i sfidojë rëndë përpjekjet e Prishtinës zyrtare, Brukselit por në një masë edhe të Beogradit që duke e zbatuar marrëveshjen e Brukselit, të ndryshojnë situatën në pjesën më problematike të Kosovës.