Lajme Shqip Saturday, 26 March 2011 11:59

Tiranë –  Në zgjedhjet vendore të 8 majit në Shqipëri do të konkurojnë 56 subjekte zgjedhore, 45 prej të cilave janë grupuar në dy koalicione, një i spektrit të djathtë dhe një i spektrit të majtë.

Koalicioni i djathtë “Aleanca për Qytetarin”, i kryesuar nga Partia Demokratike në pushtet është grupimi politik që përfshin 22 parti.

Ndërsa koalicioni i majtë “Aleanca për të Ardhmen”, i drejtuar nga Partia Socialiste përfshin 23 parti.

Ndërkohë, që 11 subjekte të tjera zgjedhore kanë vendosur të konkurojnë të vetme në zgjedhjet e ardhshme lokale.

 

Më poshtë vijon përbërja e dy koalicioneve:

 

I. Koalicioni i djathtë “ALEANCA PER QYTETARIN”

 

1. Aleanca Demokratike

2. Aleanca Europiane Ekologjike

3. Bashkimi Liberal Demokrat

4. Lëvizja Socialise për Integrim

5. Lidhja Demokristiane Shqiptare

6. Partia e të Drejtave të Mohuara e Re

7. Partia Agrare Ambientaliste

8. Partia Aleanca Demokristiane

9. Partia Aleanca e Maqedonasve për Integrimin

10. Partia Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet

11. Partia Aleanca Popullore

12. Partia Balli Kombëtar

13. Partia Balli Kombëtar Demokrat

14. Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar

15. Partia Demokracia e Re Europiane

16. Partia Demokratike

17. Partia Drejtësi Integrim dhe Unitet

18. Partia Konservatore

19. Partia Lëvizja e Legalitetit

20. Partia Ora e Shqiperisë

21. Partia Personat me Aftësi të Kufizuar

22. Partia Republikane Shqiptare

 

II. Koalicioni i majtë “ALEANCA PER TE ARDHMEN”

 

1. Partia Aleanca Arbnore Kombëtare

2. Partia Ardhmëria Shqiptare

3. Partia Bashkimi Popullor i Pensionistëve Shqiptar

4. Partia Bashkimi Rebublikan Shqiptar

5. Partia Demokracia Sociale

6. Partia Demokrate për Integrim e Prosperitet

7. Partia Demokratike e Bashkimit Mysliman të

8. Partia Demokristiane e Shqiperisë

9. Partia e Gjelbër

10. Partia e Pajtimit Kombëtar

11. Partia e Punës e Shqiperisë e Riorganizuar

12. Partia e Unitetit Kombëtar

13. Partia G99

14. Partia Ligj dhe Drejtësi

15. Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Punëtorve

16. Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve

17. Partia Reformatore Demokratike

18. Partia Rruga e Lirisë

19. Partia Socialdemokrate

20. Partia Socialiste e Moderuar

21. Partia Socialiste e Shqipërisë

22. Partia Socialiste e Vërtetë ‘91

23. Partia Toleranca e Re e Shqipërisë