Lajme Shqip Wednesday, 22 February 2012 01:02

Tiranë-  Sekretari i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Leon Panetta, telefonoi sot pasdite ministrin e Mbrojtjes, Arben Imami për të shprehur ngushëllimet e tij dhe të qeverisë së SHBA-së për humbjen e jetës së Kapiten Feti Voglit, gjatë një misioni të përbashkët të trupave speciale shqiptare dhe atyre amerikanë në Kandahar, Afganistan, ku mbeten të plagosur gjithashtu dhe nëntetar Aleksandër Peçi dhe një ushtarak amerikan.

“Marrim pjesë në dhimbje dhe lutemi së bashku me familjen e kapiten Feti Voglit”, tha Sekretari i Mbrojtjes së SHBA-ve, Leon Panetta, duke shprehur njëkohësisht gatishmërinë e qeverisë amerikane, për çdo ndihmë në rast nevoje.

“Gatishmëria e trupave tuaja për të luftuar deri në sakrificën e fundit është për tu vlerësuar thellë”, tha z. Panetta, ndërsa shtoi se SHBA dhe populli amerikan vlerëson shumë mbështetjen e pandërprerë të qeverisë dhe popullit shqiptar.

Ministri i Mbrojtjes, Imami falënderoi Sekretarin e Mbrojtjes së SHBA-ve për mbështetjen e vazhdueshme që qeveria e SHBA-ve dhe populli i madh amerikan ka dhënë për Shqipërinë dhe Forcat e Armatosura.

“Jemi krenar që ushtarët tanë dhe amerikanë luftuan së bashku me kurajë dhe profesionalizëm të lartë”, u shpreh z. Imami. “Ne jemi krenarë që ndodhemi bashkërisht në disa operacione në Afganistan. Dua të konfirmoj angazhimin e palëkundur të qeverisë shqiptare për të vazhduar kontributin për paqen dhe sigurinë në Afganistan përkrah Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe të gjithë aleatëve të tjerë”, tha ai.