Lajme Shqip Monday, 01 August 2011 19:42

Prishtinë – Ish-përfaqësuesi i OKB-së, për Bosnje-Hercegovinën ka adresuar kritika të ashpra ndaj Serbisë, por edhe ndaj Evropës që, ka thënë ai, po e toleron atë, rreth ngjarjeve në veri të Kosovës.

“Serbia përpiqet të dëmtojë pavarësinë e Kosovës dhe i krijon pengesa vetes në rrugën drejt BE-së”. Kështu është shprehur Christian Schwarz-Schilling.

“Me këtë unë mendoj, se Evropa vet nuk po gjen një gjuhë të qartë kundrejt Serbisë. Nisur nga shmangia e pesë kombeve në Evropë, të cilat nuk e kanë njohur ende pavarësinë e Kosovës, Evropa ngurron dhe veçanërisht ministrja e Jashtme, duke mos gjetur një gjuhë të qartë. Kjo pasi një qëndrim i qartë duhet të mbështetet nga të gjitha kombet”, thekson ai.

Christian Schwarz-Schilling ka përsëritur qëndrimin e tij ndaj ndaj komisionit të BE-së, për mosshprehjen e gjykimit të qartë pas publikimit të dokumentit të Gjykatës Ndërkombëtare lidhur me çështjen e legjitimitetit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës.