Lajme Shqip Wednesday, 09 November 2011 18:11

Prishtinë – Inaugurohen të shtunën afër dyzet kilometrat e para të autostradës kosovare të nisur nga Vërmica, në vazhdimin e Rrugës së Kombit të ndërtuar në Shqipëri.

Në mbledhjen e qeverisë së Kosovës sot pasdite, kryeministri Hashim Thaçi tha se “të shtunën do të bëjmë inagurimin e përfundimit të punimeve të 38 kilometërshit të parë të autostaradës nga Vërmica në drejtim të Prishtinës”.


Foto: Ministria e Infrastrukturës (Shkarko fotografinë në HQ)

“Është një autostradë shumë moderne, e standardit më të lartë perëndimor’, theksoi ai duke paralajmëruar vazhdimin e ndërtimit edhe në seksionet e tjera.

“Për vitin tjetër nga buxheti i Kosovës janë ndarë edhe 296 milionë euro që të vazhdojë ndëtimi i autostradës Vërmcë-Prishtinë, gjithëçka është duke shkuar sipas planifikimeve dhe axhendës që kemi”, tha kryeministri Thaçi duke uruar nga mbledhja e qeverisë për projektin madhor.

Në ceremoninë e inaugurimit më 12 nëntor të pjesës së parë të autostradës së Kosovës që nga kufiri me Shqiërinë kalon nëpër rajonin e Prizrenit pritet pjesëmarrja e personaliteteve të larta dhe e shumë qytetarëve nga dy vendet.

Kosova dhe Shqipëria kanë festuar së bashku në Morinë-Vërmicë, më 25 prill të vitit të kaluar, fillimin e ndërtimit të autostradës drejt Prizrenit e Prishtinës, në vazhdim të Rrugës së Kombit nga Durrësi.

Si në festën e madhe të gjithë kombit në Kalimash, në Shqipëri, poashtu në festë në Vërmicë, në Kosovë, së bashku ishin kryeministri shqiptar, Sali Berisha dhe kryeministri kosovar Hashim Thaçi. (LajmeShqip.com)