Lajme Shqip Monday, 01 July 2013 09:35

Prishtinë – Presidenti i Këshillit Evropian, Herman van Rompuy, viziton sot Prishtinën, ku do të ketë takime me zyrtarët më të lartë të Kosovës, ndërsa para Prishtinës, ai fillimisht do të ndalet në Beograd, ku do të takojë zyrtarët e atjeshëm.

Vizita ndodh në kohën kur, sipas Rompuyt, BE-ja po bënë hapa historik në raportet me vendet e Ballkanit. Për të njëjtin qëllim, Kosovën dhe Serbinë do t’i vizitojë të martën edhe ministri i jashtëm i Suedisë, Karl Bildt.