Lajme Shqip Wednesday, 09 October 2013 11:18

Prishtinë- Rektori Ibrahim Gashi ka shfrytëzuar konkursin e fundit, të shpallur nga universiteti që drejton, për t’u avancuar në thirrje të lartë akademike, atë të “Profesorit të rregullt”, shkruan sot “Koha Ditore”.

Shumica e punimeve shkencore, që i janë njohur si kontribut për të marrë këtë thirrje, nuk e kanë Gashin për autor kryesor, janë jo relevante për lëndën, por edhe janë publikuar në një revistë shkencore të Indisë, që dyshohet të jetë e rreme, shkruan gazeta.

Statusi i UP-së kërkon që për titullin e “Profesorit të rregullt” të njësisë akademike kandidati duhet të ketë edhe një numër të rëndësishëm të monografive , teksteve mësimore dhe publikimeve të rishqyrtuara në revista ndërkombëtare shkencore ose artistike me “më së paku 5 punime kryesore të publikuar edhe të shqyrtuar në revistat shkencore ose artistike ndërkombëtare”.