Lajme Shqip Wednesday, 05 June 2013 10:00

Bruksel- (E plotësuar) Takimi në Bruksel për zbatimin e Marrëveshjes për Normalizim të Marrëdhënieve ka përfunduar në orët e pasditës, për të vazhduar nesër. Në këtë takim, në rend dite kanë qenë policia dhe gjyqësia ndërkaq pjesëmarrësit nuk kanë dhënë deklarata

 

Raund negociatash për kornizën ligjore

 

Në Bruksel fillon një raund i ri negociatash, ku një nga temat kryesore do të jetë edhe çështja e ndryshimeve ligjore që implikon zbatimi i marrëveshjes së 19 prillit.

Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi ka thënë për Radion Evropa e Lirë se ende nuk dihet numri i saktë i ligjeve që duhet të ndryhsohen.

“Grupet punuese do të udhëtojnë për në Bruksel dhe do ta definojnë edhe më qartë edhe pozicionin e ndryshimeve që duhet të jenë, por edhe pozicionet tjera që janë me rëndësi në implementimin e marrëveshjes”, ka thënë Kuçi.

Duke komentuar ndryshimin e kornizës ligjore, Marko Gjuriq, këshilltar i presidentit, Tomisllav Nikolliq, ka thënë “kjo është gjëja më e rëndësishme sepse mbi bazë të saj nis puna e të gjitha ekipeve të zbatimit, ndërsa pa ndryshime nuk do të ketë zbatim të marrëveshjes”.

Marrëveshja për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë bashkë me planin e zbatimit, pritet të dalë për ratifikim në Kuvendin e Kosovës.