Lajme Shqip Wednesday, 03 October 2012 12:25

Prishtinë –  Kryetari i trupit gjykues Horst Bridel tha se vendimi i shkallës së parë ka qenë i drejtë dhe pas shqyrtimit të të gjitha ankesave të palës mbrojtëse, i ka hedhur poshtë ato.

Avni Hajdarit, i është shqiptuar dënimi prej 19 vjet burg dhe 250 mijë euro gjobë, Shpëtim Ademajt prej 17 vjetësh burgim, si dhe 200 mijë euro gjobë, Ismail Krapi dhe Shaip Selmani do të mbajnë nga 8 vjet, Fatmir Pajaziti 7 vjet; Xhemail Halilaj është dënuar me dy vjet burgim- me kusht si dhe Blerim Ademaj me 5 vjet burgim.

Ata u shpallën fajtorë sepse në natën mes 14 dhe 15 tetorit të vitit 2009, një grup prej 18 kosovarësh ishte trafikuar dhe kishin pësuar derisa po kalonin me barkë përmes lumit Tisa ndërmjet Serbisë e Hungarisë. (LajmeShqip.com)