Lajme Shqip Friday, 04 April 2014 13:31

Qemajl Mustafa nënkryetar i degës së PDK-së në Gjilan dhe pjesë e kryesisë për një kohë të gjatë ka dhënë dorëheqje nga të gjitha pozitat.Qemajl Mustafa e ka braktisur PDK dhe tashmë ka dhënë dorëheqje nga të gjitha pozitat. Mustafa e ka konfirmuar kete.Qemajl Mustafa ka dhënë arsyet kryesore të dorëheqjes nga kryesia e degës se PDK në Gjilan.

Lexoni arsyet e Qemajl Mustafës: Përmbushja e kërkesës dhe dëshirës se ndonjërit nga anëtaret në kryesinë në Gjilan (dhe të disa tutorëve jashtë saj) për të reflektuar (dhenë llogari) për rezultatin zgjedhor në Gjilan anipse unë ndjehem dhe jam fajtori i fundit për një rezultat të tillë. Në mungesë të një analize të thuktë (të cilën qëllimshëm e penguan individë të caktuar) përgjegjësia me të drejtë u kërkua nga unë si kandidat për kryetar dhe nga kryetari i degës i cili po heshtë për kohë të gjatë dhe nuk po e benë punën e vet as në dhënien e llogarisë po as në udhëheqjen si duhet të degës. Degës i ka shkaktuar ankth kjo kryesi prandaj ishte koha e fundit që dikush të jepte llogari për këtë.

Për të krijuar hapësirë për energji të reja të cilat në degën në Gjilan janë të shumta dhe për t’i liruar nga hendikepet disa nga anëtarët e kësaj kryesie të cilët nuk e ndjenin veten komod me prezencën time dhe të ndonjë tjetri në kryesi pasiqe ne ishim degë plotësisht e polarizuar që nga zgjedhjet e fundit në parti.

Për t’i krijuar mundësi qendrës së partisë që bashkë me ne në degë ta hartojë planin për rikonsolidim të degës së PDK në Gjilan sepse kështu si është dhe pa dorëheqje të majës së saj kjo degë nuk funksionon, është plotësisht e bllokuar dhe për shkak se partia nuk po sillet si një familje e mirë e cila i jep mundësi, e shpërblen dhe e ndihmon , por edhe mbron anëtarin e saj (bazuar gjithnjë në parimet e miratuara nga forumet e saj). 

Asnjëherë nuk jam ndier më i anashkaluar dhe pa “strehe” se sa prej një dhjetorit të vitit 2013 kur përfundimisht i humbëm zgjedhjet në Gjilan. Me përjashtim të ndonjë aktivisti të përkushtuar që ishte në kontakt të rregullt me mua, asnjëri nga kjo kryesi dhe nga kryesia në qendër nuk ishte në kontakt me mua për asgjë.

Për shkakun se reforma para së gjithash nënkupton ngritjen përpjetë shkallëve të suksesit të të gjithë neve deri në maje të politikes së vendit, por edhe zbritjen shkallëve teposhtë të të gjithë neve kur nevoja dhe kjo reformë e kërkon.

Mustafa tha se pas këtij akti unë pres reagim të natyrshëm dhe të sinqertë të kreut të degës , Izmi Zekes i cili sipas mendjes time nuk ka rrugë tjetër përveç se të tërhiqet nga kryesimi i saj dhe pres gjithashtu një qasje të urtë e serioze para së gjithash të anëtarëve të kryesisë dhe të këshillit të degës bashkë me kreun e partisë Hashim Thaçin.

Mbetem anëtar i përkushtuar i saj sepse ne personalisht dhe familja ime, por edhe qindra familje të tjera të kësaj komune kanë dhenë shumë për ta mbajtur, rritur dhe për ta bërë katër here fituese këtë degë në zgjedhjet lokale dhe nacionale. Pra, kemi shumë kapital brenda saj dhe kemi ende punë për të bërë për t’ia rikthyer shkëlqimin asaj sepse njerëzit e kësaj dege dhe qytetaria e komunës tonë këtë e meriton.

Pas këtij akti unë pres reagim të natyrshëm dhe të sinqertë të kreut të degës z. Izmi Zekes i cili sipas mendjes time nuk ka rrugë tjetër përveç se të tërhiqet nga kryesimi i saj dhe pres gjithashtu një qasje të urtë e serioze para së gjithash të anëtarëve të kryesisë dhe të këshillit të degës bashkë me kreun e partisë z. Hashim Thaçin.

Besoj në ditë fortë të mira për degën e PDK në Gjilan. Kjo degë ka shtrirje të gjerë dhe aktivistë të mrekullueshëm. Ata nuk e kanë meritua humbjen edhe kësaj here po lazdrimi ynë nga maja në Prishtinë e deri këtu nëpër nëndegë e bëri të mundur një gjë të tillë ka thënë Mustafa./rajonipress/