Lajme Shqip Thursday, 20 August 2015 08:09

Kanë nënshkruar kontratë pune, me institucionet e Kosovës 105 persona të komunitetit serb, që për disa vite kanë punuar në kuadër të strukturës ilegale “Mbrojtja Civile”, së fundmi.

Prej tyre, 80 do të punojnë në Agjencinë e Menaxhimit të Emergjencave që vepron në kuadër të Ministrisë së Brendshme, dhe 25 të tjerët do të punësohen në qendrën korrektuese në Mitrovicë, bën të ditur për “Zërin”, ministrja për Dialog, Edita Tahiri.

Kjo vjen, si rrjedhojë e marrëveshjes në Bruksel, për integrimin e strukturave ilegale në institucione të Kosovës, dhe “Mbrojtja Civile”, e cila ka vepruar ilegalisht në Kosovë nën menaxhimin e Beogradit nga paslufta, është struktura e parë prej shumë të tjerave që ka filluar me procesin e integrimit në institucione të Kosovës.

“Procesi i integrimit të strukturave të ‘Mbrojtjes Civile’, po shkon mirë, sipas planit për zbatim.

Paralelisht janë dy procese që po zhvillohen në këtë drejtim: mbyllja e objekteve dhe pikave vëzhguese të tyre, dhe integrimi i strukturave në institucione të shtetit të Kosovës”, bën të ditur Tahiri për gazetën.

Ajo thotë se tashmë pas vlerësimit të panelit rekrutues, institucionet e Kosovës kanë nënshkruar 105 kontrata me pjesëtarët e “Mbrojtjes Civile”. /zëri/