Lajme Shqip Sunday, 09 February 2014 15:11

Prishtinë- Gjykimi ndaj protestuesve të arrestuar të premten gjatë protestës para Rektoratit, ka nis në Gjykatën Themelore në Prishtinë, ku janë duke u deklaruar avokatët mbrojtës të të pandehurve. 

Ky proces, siç mëson Koha.net, mund të zgjas relativisht gjatë, duke qenë se avokatët duhet të deklarohen për secilin prej të pandehurve. 

Prokuroria ka kërkuar nga 30 ditë paraburgim për 28 të pandehurit, ku ndër ta janë edhe drejtori i KIPRED-it, Ilir Deda dhe anëtari i Lëvizjes Vetëvendosje, Ylli Hoxha. /koha/