Lajme Shqip Monday, 03 December 2012 13:40

TIRANE- Kreu i Inspektoriatit te Larte te Deklarimit te Pasurive, Adriatik Llalla eshte dekretuar nga kreu i shtetit, Bujar Nishani per Prokuror te Pergjithshem, duke u zgjedhur keshtu si emri qe do te pasoje kryeprokuroren aktuale, Ina Rama.

“Në mbështetje të nenit 93 dhe nenit 149.1 të Kushtetutës, si dhe të nenit 7, pika 1, të ligjit nr. 8737 , datë 12.02.2001 “Për organizimin dhe Funksionimin e Prokurorisë në Republikën e Shqipërisë, i ndryshuar,  dekretoj; Zoti Adriatik Llalla, emërohet Prokuror i Përgjithshëm i Republikës së Shqipërisë”- thuhet ne dekretin e Presidentit, publikuar sot ne faqen zyrtare te Presidences.

Sipas presidentit zgjedhja e tij eshte bere ndërmjet disa kandidaturave. “Përzgjodha për funksionin e Prokurorit të Përgjithshëm Z. Adriatik Llalla, pasi vlerësova eksperiencën e gjatë në strukturat e Prukurorisë, institucion në të cilin ka kryer funksione të ndryshme. Vlerësova gjithashtu zgjedhjen e tij konsensuale nga Kuvendi i Shqipërisë në pozicionin e Inspektorit të Përgjithshëm të ILDKP, institucion i cili nga partnerët tanë ndërkombëtarë është vlerësuar si i konsoliduar dhe i pavarur. Kam bindjen se kjo kandidaturë gjen gjithashtu vlerësimin dhe pranimin jo vetëm të faktorit politik, por edhe të opinionit publik”, thuhet në relacionin e kreut të shtetit.

Emri i Llalles, vjen pak kohe pas konsultimeve te kreut te shtetit me perfaqesuesit e partive parlamentare, te cilat nuk rezultoi te kishin dale me nje propozim konkret per emrin e kryeprokurorit.

Vetem pak dite me pare, Nishani deklaroi per mediat se kureshtja per kryeprokurorin e ri do te shuhej shume shpejt.

Procesi eshte shoqeruar me debate, pasi PS e FRD ka kembengulur per mbyllje te mandatit te Ina Rames vitin 2013 e jo ne nentor, nderkohe qe maxhoranca ka theksuar se nentori shenon edhe fundin e mandatit te saj.(LajmeShqip.com)