Lajme Shqip Monday, 15 July 2013 12:26

Prishtinë – (E plotësuar) Ka përfunduar seanca gjyqësore ndaj Nazim Bllacës.
Verdikti pritet të jepet më 19 korrik.
Prokurori i rastit, Marucio Salustro ka kërkuar dënim minimal për Bllacën. Arysja për këtë, sipas tij, është fakti se Bllaca ka qenë dëshmitar bashkëpunues në rastin Bllaca 1 dhe Bllaca 2.
Para medieve ka folur avokati i Bllacës, Osman Havolli, i cili tha se edhe mbrojtja është e pajtimit me kërkesën e Prokurorit, raporton Express. 
“Gjatë seancës së sotshme kemi diskutuar se cili ligj të aplikohet në rastin Bllaca dhe kemi ardh në përfundim që të aplikohet Ligji Penal i Kosovës i vitit 1999, meqë në atë kohë është kryer vepra penale”, tha avokati.
Sipas tij, për raste të tilla, dënimi minimal është 10 vite burg, mirëpo shtoi ai, gjykata mund t’i bëj favore Bllacës dhe ky dënim të zbutet.

 

 

Pritet vendimi për Bllacën 

 

 

Nazim Bllaca pritet të paraqitet sot para trupit gjykues në Gjykatën Themelore në Prishtinë, e cila sot ka gjasë që t’ia kumtoi edhe vendimin për të, si të akuzuarin e vetëm për vrasjen e Ibush Kllokoqit, për çka Bllaca tashmë e ka pranuar fajësinë.
Seanca pritet t mbahet në ora 13:00, shkruan Express. 
Vendimi vjen pas katër viteve sa ka bashkëpunuar Bllaca me drejtësinë, si dëshmitarë kyç për disa vrasje të pasluftës.
Nazim Bllac, në 2009’ën doli publikisht dhe tha se ka vrarë Ibush Kllokoqin në cilësinë e pjesëtarët të SHIK’ut.
Derisa kishte thënë se urdhër për të gjitha krime të kryer në emër të SHIK’ut i kishte marrë nga Azem Syla.
Si pasojë e dëshmive që Bllaca ia ka ofruar EULEX’it, kanë përfunduar dy procese gjyqësore që rezultuan me 45 vite burg për të pandehurit.
Ky është procesi i tretë, i njohur si “Bllaca3”. Derisa pritet që të nis edhe procesi i katërt që ka të bëjë direkt deklaratat e që Bllaca i dha për Azem Sylën, të cilin e quan kokën e krimit në Kosovë.