Lajme Shqip Saturday, 06 October 2012 11:30

Prishtinë (PLOTESUAR 6 TETOR, 16:45)- Sot në Prishtinë përfundoi punimet i Samiti  Ndërkombëtar i Gruas “Partneriteti për Paqe – Fuqizimi i Gruas” i organizuar dhe i mbajtur nën përkujdesjen e kryetares së vendit Atifete Jahjaga. Edhe në ditën e fundit, pjesëmarrësve nga bota, afër 100 sosh, iu drejtua presidentja Jahjaga. 

“Pas tre ditëve produktive të cilat i kaluam së bashku duke diskutuar disa nga  çështjet më sfiduese të periudhës sonë, është koha që ta përmbyllim punën e këtij samiti, gjatë së cilit kemi pasur shkëmbime markante, diskutime frytdhënëse, informata unike; ne gratë, edhe njëherë, bashkuam zërat, të vendosura që të vazhdojmë angazhimin tonë drejt fuqizimit të grave.

Sepse është obligim i yni, që ne, udhëheqëset, të mbijetuarat, ekspertet dhe avokueset të ngrisim zërin dhe të bëhemi zëri i të gjitha grave në shoqëritë tona në mbarë botën, kudo ku të drejtat janë të mohuara”, tha në fillim të fjalës vet presidentja.“U mblodhëm këtu në Prishtinë si lidere dhe eksperte, më të mirët dhe më mendjendriturit e regjionit dhe botës që të mësojmë nga njëri-tjetri, të zgjerojmë dijen tonë dhe vizionin tonë, të ndajmë përvojat dhe të transferojmë praktikat më të mira – me qëllim të përbashkët që t’i bëjmë shoqëritë tona më përmbledhëse dhe të përdorim njërin nga burimet më të çmueshme, vazhdoi ajo.

Gjatë këtyre tre ditëve të rëndësishme ju keni krijuar lidhje të reja dhe keni filluar miqësi të reja. Mos i humbni këto lidhje dhe bëni të pamundurën që këto lidhje t’i shndërroni në rrjete. Rrjete të fuqishme dhe kohezive që do ti’ japin formë të ardhmes suaj dhe të ardhmes së regjionit në tërësi”, përfundo Jahjaga. (LajmeShqip.com)

*********************************************

Prishtinë – Në Prishtinë sot zhvillohet dita e tretë dhe e fundit e Samitit Ndërkombëtar të Gruas.

Nën organizimin e presidentes Atifete Jahjaga samiti “Partneriteti për Ndryshim: Fuqizimi i Grave” ka mbledhur personalitete të shumta të skenës politike në botë, në mesin e tyre edhe ish-Sekretarja amerikane e Shtetit, Madeleine Albright.

Gjatë dy ditëve të kaluara, pjesëmarrësit kanë theksuar mbështetjen për Kosovën dhe rolin e gruas në demokraci. (LajmeShqip.com)